Hesari

Syndicate content Uutiset - Helsingin Sanomat
Tuoreimmat artikkelit aiheesta Uutiset
Updated: 1 hour 33 min ago

Automies tuunasi autoaan kuusi vuotta, eikä keskeyttäminen ollut vaihtoehto – Tuloksena upea amerikanrauta

1 hour 51 min ago
1950-luvun Lincoln Premiere on luotu rauhalliseen ajoon. Rauhallisuutta vaaditaan myös vanhan auton entisöinnissä. Karkkilalaisen Jaska Velinin harrasteautourakka kesti vuosia. Pitkä rakennusrupeama kysyi aikaa ja hermoja, mutta keskeytys ei ollut vaihtoehto. ”Kyllä nämä täytyy loppuun asti tehdä.”

HS koeajoi Opelin uuden farmarin – Kilpailukykyinen hinta, mukava ajaa, mutta moottoreissa yksi puute

2 hours 3 min ago
Monet saksalaiset autovalmistajat ovat olleet hitaita myöntämään, että nyt olisi jo korkea aika siirtyä hybridiaikaan. Valitettavasti myös Opel kuuluu tähän joukkoon. Koeajoimme Opel Insignia Sports Tourerin, joka osoittautui päteväksi farmariksi.

Grigor Dimitrov toisti Novak Djokovicin tempun kymmenen vuoden takaa – tenniksen paha poika Nick Kyrgios harvinaisen positiivisella tuulella

2 hours 5 min ago
Dimitrov otti uransa ensimmäisen Masters 1000 -tason turnausvoiton Cincinnatissa.

Hiroshiman atomipommia kuljettanut sotalaiva löytyi 72 vuoden jälkeen

2 hours 12 min ago
USS Indianapolis upposi toisen maailmansodan loppuvaiheessa, ja yli tuhannen hengen miehistöstä selvisi vain 316.

Timo Soinilta suli puolue alta, mutta tänään on hänen tähtihetkensä – HS näyttää noin kello 9.30 alkaen suorana, mitä kärkipoliitikot sanovat maailman tilasta Turun iskun jälkeen

2 hours 15 min ago
Suurlähettiläspäivillä ovat murroksessa sekä maailma että ulkoministeri Soini, mutta presidentti Niinistöllä on ilmaherruus, kirjoittaa HS:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimittaja Kari Huhta.

Turun puukotusten vangitsemisistunto pidetään tiistaina – pääepäilty osallistuu istuntoon sairaalasta videoyhteyden välityksellä

2 hours 21 min ago
Edelleen on epäselvää, esittääkö poliisi myös muita pidätettyjä vangittaviksi.

Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia”

2 hours 21 min ago
Emma Kantanen on tehnyt pelejä niin Roviolla kuin Pekingissä. Tasa-arvo on Suomessa monessa asiassa pidemmällä kuin Kiinassa, mutta pelialalla tilanne on päinvastainen.

Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

2 hours 28 min ago
Isojen markettien hyllyiltä löytyy nykyisin kymmeniä erilaisia myslejä. Tuoteselosteiden läpikäyminen voi olla iso urakka.

Taloussanomat: Seppälää haetaan konkurssiin

2 hours 43 min ago
Vaatekauppa pääsi yrityssaneeraukseen keväällä.

USA:n ohjushävittäjä törmäsi öljylaivaan Kaakkois-Aasiassa – Kymmenen ihmistä kateissa

3 hours 45 sec ago
Edellisestä USA:n sotalaivan onnettomuudesta Aasiassa on vain kaksi kuukautta.

Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

3 hours 11 min ago
”Minut silvottiin, kun olin 4-vuotias. Menetin siinä niin paljon verta, että melkein kuolin”, kolmekymppinen kurdinainen kertoo. Hän unohti tapauksen vuosiksi, kunnes se palasi murrosiässä mieleen. Kouluterveydenhoitajia koulutetaan puhumaan teinityttöjen kanssa myös aiemmin tehdyistä ympärileikkauksista ja niiden vaikutuksista terveyteen.

Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

3 hours 12 min ago
Mikko Koivusipilä päättää työkseen kuuden radiokanavan musiikista. Hän tietää, mistä kuulijat pitävät, sillä yhtään laulua ei soiteta testaamatta niitä koeyleisöllä. Enimmillään hitti voi soida jopa 22 kertaa päivässä.

Kannibaali, henkari, merirosvo, heinäsirkka – pyöräilijöillä on kummallisia lempinimiä, mutta ne eivät ole mitään ”suomalaiseen Jeesus-vauvaan” verrattuna

3 hours 39 min ago
Rakkaalla lapsella on monta nimeä – ja suositulla urheilijalla myös. Lauantaina käynnistyneessä Espanjan ympäriajossa mukana ovat muun muassa pyssymies ja professori.

Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

3 hours 50 min ago
Turun puukkoisku on ensimmäinen rikos, jota tutkitaan Suomessa terrori-iskuna, mutta vastaavaa on ehditty pelätä jo pitkään. HS selvitti, millaisia uusia keinoja viranomaisilla on estää mahdollisia iskuja.

Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”

4 hours 1 min ago
”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”, sanoo Suomessa asuva marokkolainen El Ghoumri El Bachir Turun iskusta epäillystä.

Näin neuvottelet itsellesi lisää palkkaa, neuvoo huippuyliopistoissa opettanut professori – ”Älä mieti vain sopimusta, vaan elämääsi sen jälkeen”

4 hours 24 min ago
Oxfordin ja Harvardin johtajakoulutuksia vetäneen Sherman Robertsin mukaan huippuneuvottelija ei tähtää vain sopimukseen vaan tuloksiin.

Turun puukkoiskun jälkeen meiltä kysytään reiluutta ja valppautta

4 hours 31 min ago
Terrorismin tulon Suomeen ei pitäisi olla yllätys. Silti yön tunteina mieltä jäytää epäuskon sekainen hämmennys, kirjoittaa HS:n päätoimittaja Antero Mukka.

Ministeriö: Hoitajille lisää lääkkeitä määrättäväksi – Lääkäriliitto vastustaa

4 hours 33 min ago
Näillä näkymin STM esittää, että sairaanhoitajat voisivat jatkossa määrätä useampia erilaisia lääkkeitä kuin nyt. Lääkäriliitto vastustaa aikeita.

Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

4 hours 39 min ago
Kysyimme suunnittelijalta, että mitä ihmettä ”327”-linjalla oikein on ajateltu.